Kat sini memang menarik, lauk pauk asli pahang..Fav. aku of course laa ikan patin masak tempoyak, sambal hitam, sambal tempoyak ngan terung pipit..perghh fav. hubby plak..gulai lemak cili api daging salai..pergh..memang satu kepuasan la kalau dapat lunch kat situ apatah lagi di temani angin sungai kuantan yang bertiup ala2 sepoi sempoi..dan kadang2 ada bot2 nelayan menyusuri sungai..perghhh..memang sesuai la kalau nak menternak badan dan kalau 'along' try nak dapat ilham wat novel pun... sessssuaiiiiii. HAHA.. apa yang pasti ..mesti tokei kedai tu masak dgn penuh kasih sayang. Sbb tu la aku setia dan mencurah kasih sayang kat poket pak akob tiap2 minggu..hehe..dan kebetulan owner ni kawan lama mak aku..haha makin menjd2 laa aku pergi.hehe..Kedai ni pun pernah kuar majalah Saji..masakan pantai timur. Memang marvelous..Kedai ni di bukak setiap hari kecuali Ahad..Dari pagi sampai malam. Malam pulak ada masakan panas. Tp aku tak minat sangat waktu malam..kalau lunch hour memang ramai..sbb banyak org2 keje singgah sini makan. (Ish..rasa cam hos rancangan JJCM plak daaahh).

Di antara pilihan lauk hubby...gulai lemak cili padi daging salai, sambal tempe tumis kering+petai, & sambal tempoyak mentah. Lauk2 tapau pada hari itu, ikan patin masak tempoyak, masak lemak labu, sambal tempe & gulai lemak cili api daging salai..sorry la tak sempat nak share kesedapan lauks pauks tu seme..sbb tak tahan sangat membedal..hahah..next time okeh!..hehe
No comments:
Post a Comment